REKOR ARTIŞ

Güncel fiyat sıralaması arama geçmişlerindeki konumunu aldı

Güncel fiyat sıralaması arama geçmişlerindeki konumunu aldı. Peki, sigaraya zam geldi mi?Sigaranın bir grubunda 5 TL’lik zam bulunduğu sosyal medyada paylaşılıyor fakat markalardan şimdilik resmi bir açıklama gelmedi.

Son sigara zammı ardındannda güncel fiyatlar şöyle:

2023 GÜNCEL SİGARA FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL?

Temmuz ayında oluşturulan son zammın ardındannda fiyatlar 47 TL ile 55 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

Güncel sigara fiyatları listesine bakılırsa; en düşük sigara fiyatı 47 TL; en pahalı sigara fiyatı ise 55 TL’den satışta.
SİGARANIN ZARARLARI

Günümüzde sigaranın zararları herkes doğrultusundan bilinmektedir. Dünya sıhhat Örgütünün istatistiklerine bakılırsa ‘sigara içmek’ dünya genelinde bir problem olmakla eş güdümlü tahmini 3 yetişkinden biri sigara kullanmaktadır.

Bu istatistiğe bakılırsa 1,2 milyar bireyin sigara kullandığı meydana çıkmaktadır. Dünya sıhhat Örgütünün yaptığı bildirime göre çoğu ülkede akciğer kanseri görülmektedir ve bu hastalık sigaranın sebep bulunduğu ölümcül sonuçlardan yalnızca biridir.

Sigara içen şahıslar kendilerine zarar verdikleri şeklinde çevrelerinde tespit edilen şahıslarede zarar verir. Bunlara pasif içici denir. Sigaranın vücuttaki bütün doku ve organlara sayılamayacak kadar çok zararı vardır. Peki sigaranın zararları nedir?
Öncelikle sigaranın en büyük ziyanını %10-15 kilo eksikliği ve zeka geriliği ile anne karnındaki bebek görür.

Tütün içersinde tespit edilen Karbonmonoksit, Nikotin, Katran gibi zararlı maddeler akciğer kanseri başta olmak üzere, solunum sistemi hastalıklarından olan bronşit ve amfizeme benzer biçimde hastalıklara namacıyla olur. İçilen her sigara sizi kansere bir ismim daha yaklaştırır. Sigara içenlerde akciğerlerin natural müdafa sistemi bozunur ve buda enfeksiyon kapma tehlikesini artırır.
Sigara kol ve bacak damarlarında detaylı hastalıklara namacıyla olur. Özellikle, damarlardaki tıkanıklık namacıylaiyle fakat organların kesilmesiyle tedavi edilebilen(Burger) hastalığı oluşur.

Ağız kokusu, diş ve diş eti hastalıkları, diş kayıbı ve tat alma duyusunda bozulmalar görülür.

Beyin hücrelerinin ölümüne ve bellek zayıflığına(Alzheimer) sebep olur.

Koku alma duygusu azalır.
Sigarada tespit edilen Karbonmonoksitin kandaki oksijeni yok etmesiyle damarlarda kolestrol depolanır ve bunun sonucunda kalp krizi riski artar.

Yiyecek borusu ve midede ülser, kanama ve kanser oluşumu artar. Pankreas kanseri riski çoklaşır. Sigara içen adamların içmeyenlere oranla daha çok mesane kanserine yakalandıkları görülmektedir.

Sigara içenlerin ellerinde ve parmaklarında sararmalar ve tırnaklarında kırılmalar görülmektedir. Cinsel organlarda iktidarsızlık, ereksiyonda azalma ve döllenme yetersizliği meydana gelir.

Vücuttaki insülin salgılama becerisini azaltarak şeker hastalığına sebep olur.

Sigara, deri yapısının bozulmasına ve kırışıklıklara yol açar. Bunun bununla beraber sigara içenlerin yaraları çok daha zor iyileşir. Arada sırada ameliyat arkasından yaraların iyileşmediği görülür.

Sigara içen hanımlarda rahim ve yumurtalık kısırlığı, erken menopoz ve rahim kanseri gibi tehlikeler görülür.

Gözlerde katarakt yada körlük meydana gelebilir.

Vücutta yorgunluk ,ruhsal gerilim, aşırı gerilim ve uykusuzluk görülür. Sigara bağlarımlılarında süreğen baş ağrılarına rastlanır.

Bu tanınan gerçekleri göz önünde tutarak daha duyarlı olmaya çalışmalıyız. Yeni nesle iyi misal olup eğiterek onları büyük bir problem durumuna gelen bu ölümcül alışkanlıktan korumalıyız. Sıhhatlı bir hayat ve sıhhatli bir ileriki amacıyla sigarayı bırakın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu