Aldığınız Yumurtada 3 Yazıyorsa..

Yumurta kahvaltılarımızın vazgeçilmez besini. Tazeliğinin yanı sıra yumurta alırken bilhassa ilgi etmemiz gereken kodlar ne manaya geliyor?

Yumurta kahvaltılarımızın vazgeçilmez besini. Tazeliğinin yanı sıra yumurta alırken bilhassa ilgi etmemiz gereken kodlar ne manaya geliyor? Zengin protein kaynağı olan bu besini tüketirken çok işinize yarayacak birkaç püf noktayı sizin amacıyla derledik. Yumurta hepimizin evlerindeki en esas gıda maddelerinden biri. En sağlıklı proteinlerin başında gelmesinin yanı sıra çok da doyurucu. çoğu zaman organik beslenmek isteyenlerin işine yarayacak olan verileri derledik. Yumurta buzdolabında saklanmalıdır. Biroldukça şahıs yumurtayı dolaba koymadan evvelce dışı kirli bulunmuş olduğu amacıyla yıkıyor ama bu çok büyük bir hata. Yıkadığınız takdirde yumurtanın dışındaki bakteriler kabuktaki gözeneklerden içeri girer. Kısaca faydadan çok zararı var. Yumurtanın tazeliğini kontrol etmenin en basit yolu.. Bir bardağa su doldurup yumurtayı amacıylae atmaktır. Bardağın dibine batan yumurta taze, suyun üstünde yüzen yumurta ise bayattır.

Yumurta tam bir protein zengini… 100 gram haşlanmış yumurtada tam 13 gram protein bulunuyor. Yumurta ilaveten A ve D vitaminleri, kalsiyum, magnezyum ve demir yönünden da önemli bir besin. Yumurta aynı vakitte önemli bir selenyum kaynağı, bununla beraber piyasada selenyum yönünden zenginleştirilmiş yumurtalar da bulmak mümkün. Haşlanmış yumurtanın 1 tanesi 20 mikrogram selenyum yer ediniyor ama haşlanmış yumurta sevmiyorsanız üzülmeyin. Başka şekilde pişmiş yumurtalar da deneyebilirsiniz. Yumurtanızın nerden geldiğine önem veriyorsanız, üstünde basılmış olan kod numaralarının anlamını bilmelisiniz. Eğer kod 0 ile başlıyorsa organik anlama gelir.Diğer bir söyleyişle tavuğun yetiştiriciliği ve kullandığı yem organiktir, aslabir kimyasal barındırmadığından en sağlıklı yumurta da budur. öteki yumurtalara göre pahalı olmasının nedeni de hakkaten tam olarak bu. Eğer aldığınız yumurtanın üstündeki kodun ilk rakamı 1 ise gezen tavuk yumurtasıdır. Kümeslerde değil, tavuk çiftliklerinde yetişen ve özgür gezen tavukların yumurtalarıdır. Organik yumurtadan sonra en sıhhatli yumurta budur diyebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu