Sanatçımız evinde o’lü bulundu!

Ünlü sanatçımız hayatını kaybetti! Sanat dünyası yasta!

Ünlü sanatçımız hayatını kaybetti! Sanat dünyası yasta! Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi görüyordu. Bu sabah evinde yaşamını yitirdi. Ve’fat sebebi ise herkesi kahh’retti.Renkli kişiliğiyle tanınan Haluk Akakçe, bu sabah Nişantaşı’ndaki evinde yaşamını yitirdi. Sanatçının cenazesi, gerekli işlemlerin yapılması için Taksim İlkyardım Hastanesi’ne nakledildi. Bir süredir mücadele ettiği akciğer kanserine yenik düşen Haluk Akakçe’nin vefat haberi, sevdiklerini ve sanat camiasını yasa boğdu.

“RUHLAR EVİNDEN DÖNÜŞ”

Ünlü ressam ve iç mimar, 30 Eylül’de Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, dokuz gün komada kaldığını ve mucizevi şekilde geri döndüğünü paylaşmıştı: Ruhlar evinden dönüş. Nasıl tanimlanır bilemedigim. Kocaman karanlık komadadan doktorların dokuz günlük mucuzevi çabalarıyla geri döndüm. Hepinizi seviyorum.

EN ÇOK KONUŞULAN ESERİ

Sanatı, kişinin kendini başka şekilde ifade edemediği zamanki ifade ediş biçimi olarak tanımlayan Akakçe, her sanatçının sorumluluğunun, toplumdan farklı olarak herkesin gidemediği o çizgiyi geçmek ve geri gelip bulgularını insanlarla paylaşmak olduğunu savunuyordu. Çalışmalarında insan ve doğa arasındaki uyumu, insanlığın doğa üzerindeki yıkıcı etkisini ve bu etkinin doğayı nasıl şekillendirdiğini sorgulayan Akakçe’nin en çok konuşulan eserlerinden biri, 2000 yılında ürettiği ‘Perfect Lovers’ oldu. Akakçe seride, insan ve doğa arasındaki uyumu, iki insan figürü üzerinden ele aldı.

HALUK AKAKÇE KİMDİR?

24 Temmuz 1970 tarihinde Ankara’da dünyeye gelen Haluk Akakçe, Bilkent Üniversitesi’ndeki iç mimarlık eğitiminin ardından Londra’daki Royal College of Art ve Amerika’daki The School of the Art Institute of Chicago’daki MFA derecelerini birincilikle tamamladı. 1997’de ilk kişisel sergisini Chicago’da açmasının ardından sanat çalışmalarına Londra ve New York’ta devam etti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu