Meteoroloji Tarih verdi…Bu şehirler dikkat

Kış tam manasıyla geliyor.

Kış tam manasıyla geliyor. Meteoroloji 11 Ekim 2023 il il hava durumu tahminlerini paylaştı, İstanbul dahil sağanak beklenen iller belli oldu. Bugün için güçlü sağanak ve fırtına uyarısı verilirken, 20 Ekim’i işaret eden uzman isim ise Marmara’ya “örtülük kar” gelebileceğini belirtti. İşte günün hava durumu tahminleri…
Son dakika haberi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü ‘bugün hava nasıl olacak’ sorusunun cevabını verdi, sağanak beklenen iller belli oldu. Yurdun şimal kesimleri ile Doğu Anadolu’nun biroldukça bölgesinde gün içinde sağanak umut ediliyor, sıcaklıklar mevsim normallerinde ve altında seyredecek. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten ise 20 Ekim’i işaret etti, “Marmara’ya kar gelebilir” dedi. İşte 11 Ekim 2023 il il hava durumu tahminleri…

11 EKİM 2023 (BUGÜN) HAVA NASIL OLACAK?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafınca meydana getirilen son değerlendirmelere gore; Marmara’nın kuzeydoğusu, Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunun sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde (1800 metre) karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Sinop çevreleri ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise yer yer kuvvetli olması umut ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güneyi, İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun batısında pus ve yer yer sis bekleniyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNDE
Hava sıcaklıklarının bugün kıyı kesimlerde mevsim normalleri yöreında, iç kesimlerde normallerinin 2-4 derece altında gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ise çoğu zaman şimal, kuzeydoğu; Doğu Anadolu’nun doğusunda batı, güneybatı yönlerden hafif, bazen orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları, Marmara ve kuzey Ege’de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esecek.

“20 EKİM’DE KIŞ TAM MANASIYLA GELEBİLİR”
toplumsal medya hesabından hava durumuna dair yaptığı tahminlerle büyük bir takipçi kitlesine ulaşan Kerem Ökten, Marmara’ya önümüzdeki günlerde kar yağabileceği müjdesini verdi.

Paylaşımında “20 Ekim itibariyle Türkiye’ye tam mânâsıyla kış gelebilir” diyen Ökten, “Modeller ısrar etmeye başladı. Yalnız ne kadar batılı veya doğyüce olacağı belli değil. Uygun sinoptik’te gelirse; Marmara da bile bir çok yerde örtülük kar yapabilir…” ifadelerini kullandı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve azca bulutlu 20
İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı 21
İzmir: azca bulutlu 26
Adana: Parçalı ve az bulutlu 33
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 29
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonrasında yer yer güçlü olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı 17
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı 17
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 15
Diyarbakır: Parçalı bulutlu 26

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu