Maalesef Tüm emekliler alamayacak…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere 5 bin TL refah payı verilek dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında meydana gelen kabine toplantısı sonlanmış oldu.Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere 5 bin TL refah payı verileceğini açıkladı.

“Son kabine toplantımızdan bugüne kadar ülkemize ve milletimize hizmetle dolu günler geçirdik. MGK’nın eylül ayı toplantısında sahadaki sonuçları, daha sonra ortaya çıkan önemli kararlar aldık. Türkiye’nin güvenliği söz konusu olduğunda stratejimizi devamlı geliştirerek hayata geçiriyoruz. Bu yıl İstanbul ve Ankara’nın arkasından 29 Eylül’de İzmir’de de düzenlenen Teknofest’in coşkuını gençlerimizle yaşadık. Teknofest’te evlatlarımızın dinamizmi bize güç ve enerji veriyor.

* Ülkemizde düzenlenecek olan Uluslararası Uzay Kongresi’nin 77’ncisine inştanrı Antalya’da ev sahipliği yapacağız. Gazi Meclisimizde ulusal iradenin temsilcisi sıfatıyla ülkesine ve milletine hizmet etmek için görev icra eden tüm milletvekillerine yeni yasama senesinde bir kere daha başarılar arzuluyorum. Türkiye Yüzyılı’nı inşallah adaletin yüzyılı hayalimize adım adım yaklaşıyoruz. İnsanımızın hakkaniyet özlemini yok etme yanında terör örgütleri başta olmak üzere ülkemize ve milletimize yönelik tehditler karşısında sağlam duruş sergileyen yargımızın yanında olmayan devam edeceğiz.

* İstanbul’da hoşgörü ve dayanışma ikliminin Kudüs başta olmak üzere dünyanın her yerine örnek olmasını temenni ediyoruz. Yeni bilimsel nitelikli senenin, YÖK, üniversitelerimize, hocalarımıza, öğrencilerimize hayırlı olmasını arzuluyorum. Bu süreçte Ankara ve İstanbul’da yaptığımız çok sayıda görüşme ve toplantıyla ülkemizi büyütme, milletimizin refahını yükseltme mücadelemizi kesintisiz sürdürdük. Dünyada ve bölgemizde tüm yaşanan gelişme, elbet yakın takibimiz altındadır. Ekonomideki problemlerın çözümü, depremde yıkılan şehirlerimizin ayağa kaldırılması, terörle mücadele önceliklerimizin en başında yer almayı sürdürmektedir.

* ekonomi alanındaki programlarımızı dikkatle ve belirlenen takvimi içinde yürütüyoruz. Eylül’ün ilk haftasında OVP’yi milletimizin ve iş dünyamızın takdirine sunduk. 12. Kalkınma Planımızın hazırlıklarını önemli ölçüde bitirdik. 30 yıla dair hedef ve vizyonumuzun yol haritasını teşkil edecek planın detaylarını kamuoyumuzla paylaşacağız. Orta ve uzun vadeli programlarını yürütürken ekonominin güncel mesele ve ihtiyaçlarını dikkatsizlik etmiyoruz.

* Küresel ekonominin geleceği ile ilgili tahminlerin giderek fenamserleştiği dönemde Türkiye bir defa daha kendini farklı güzergaha taşımayı başarmıştır. Yaşadığımız enflasyon, daha doğrusu hayat pahalılığı sıkıntısı çözmek için özgün ve akılcı politikalara dayalı bir yol izliyoruz.

“Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışmaya fiilen idame eden emeklilerimizi bu ödemenin dışında bırakıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu