Kültür Bakanlığı 127 Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, güvenlik, büro ve temizlik personeli kadrolarında en az lise mezunu adaylardan KPSS 55 puan şartını arayarak 127 sözleşmeli personel alımı yapacaktır. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 13 Mayıs 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan bir ilanla eksikliği olan kadrolarını karşılamak amacıyla 127 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular, belirtilen kontenjanlara ve şehirlere göre yapılacak.

Personel Alımı Mülakatsız Yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli personel alımlarında KPSS puan sırasını temel alarak bir değerlendirme yapacak. Bu alımlar için herhangi bir sınav yapılmayacak ve mülakat yapılmadan KPSS puanları esas alınacak.

Bu yöntemle, başvuran adayların KPSS puanları dikkate alınarak, en yüksek puan alan adaylardan başlayarak kontenjan dahilinde sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecektir. Bu şekilde, KPSS puanı yüksek olan adaylar öncelikli olarak değerlendirilecek ve uygun görülen adaylar bakanlık bünyesinde sözleşmeli personel olarak istihdam edilecektir.

127 Sözleşmeli Personel Alımı Kontenjan

Bakanlık bünyesindeki eksiklikleri tamamlamak amacıyla 36 Büro Personeli, 62 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ve 29 Temizlik Personeli alımı gerçekleştirilecektir.

Büro personeli için toplam 36 kişilik kontenjan ayrılmıştır. Bu kontenjan kapsamında çeşitli birimlerde çalışacak personellerin alımı yapılacaktır. Büro Personeli olarak görev yapacak adaylar, ofis işleri ve büro yönetimi gibi görevleri yerine getireceklerdir.

Koruma ve güvenlik görevlisi için toplam 62 kişilik kontenjan ayrılmıştır. Koruma ve güvenlik hizmetleri için bu alım gerçekleştirilecektir. Koruma ve güvenlik görevlileri, bakanlığa bağlı tesislerde, birimlerde veya diğer ilgili alanlarda güvenliği sağlayacaklardır.

Temizlik personeli için Toplam 29 kişilik kontenjan ayrılmıştır. Temizlik hizmetlerinde görev alacak personellerin alımı yapılacaktır. Temizlik personeli, bakanlığa bağlı binalarda, ofislerde veya diğer alanlarda temizlik ve düzenleme işlerini yerine getirecektir.

Büro Personeli Kontenjan

Lisans mezunu olarak 36 Büro Personeli aranmaktadır. Bu pozisyonlar için alımlar aşağıdaki şehirlerde yapılacak: Adana 4, Adıyaman 3, Gaziantep 3, Hatay 4, Diyarbakır 3, Şanlıurfa 3, Malatya 3, Osmaniye 3, Kilis 3, Kahramanmaraş 4, Elazığ 3.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Kontenjan

Lise mezunu olan 45 erkek aday için Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımları aşağıdaki şehirlerde yapılacaktır: Adana 10, Adıyaman 4, Gaziantep 3, Hatay 8, Diyarbakır 2, Şanlıurfa 2, Malatya 2, Osmaniye 1, Kilis 1, Kahramanmaraş 6 ve Elazığ 1. Öte yandan, 5 kadın aday için alımlar sadece Adana şehrinde gerçekleştirilecektir.

Ön lisans mezunu olan 17 aday için ise Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımları aşağıdaki şehirlerde yapılacaktır: Adana 5, Adıyaman 1, Gaziantep 1, Hatay 2, Diyarbakır 1, Şanlıurfa 1, Malatya 1, Osmaniye 1, Kilis 1, Kahramanmaraş 2 ve Elazığ 1.

Temizlik Görevlisi Alımı Kontenjan

29 temizlik görevlisi, aşağıdaki şehirlerde görev alacak: Adana 5, Adıyaman 2, Gaziantep 3, Hatay 5, Diyarbakır 2, Şanlıurfa 2, Malatya 2, Osmaniye 2, Kilis 2, Kahramanmaraş 2, Elazığ 2.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı için adaylar, genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartları sağlamaları gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Adaylar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalıdır. Kamu haklarından mahrum olmamak. Adaylar, kamu haklarından yoksun bırakılmamış olmalıdır. Yani, kamu görevine atanmaya veya kamu hizmetinden yararlanmaya engel bir durumu bulunmamalıdır.

Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak. Adaylar, görevlerini yapmalarını engelleyecek nitelikte herhangi bir sağlık sorunu taşımamalıdır. Sağlık açısından görev yapmaya uygun olmaları gerekmektedir. Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak. Adaylar, herhangi bir suçtan dolayı hüküm giymemiş olmalıdır. Sabıka kaydı temiz olmalıdır.

Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak: Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış olmaları veya askerlik ile ilgisi olmaması gerekmektedir. Askerlikle ilişiği olan adaylar, askerlik hizmetini tamamlamadan başvuruda bulunamazlar.

Bu şartlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı için adaylardan aranan genel şartlardır. Başvuruda bulunacak adayların bu şartları sağlamaları gerekmektedir. İlgili başvuru sürecinde detaylı şartlar ve gereklilikler belirtilen ilan ve yönetmeliklere göre değişebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu