İŞTE O İSİMLER

Namaz Kıldığını Herkesten Saklayan Ünlüler.

Son yıllarda namaz kılan ünlülerin sayısı artıyor. Artık çekinmeden ibadet edebildiklerini söyleyen ünlülere gelin yakından bakalım. Detaylar haberimizde.
Namaz, tanrı’a imandan sonrasında farzların ve ibadetlerin en önemlisi ve faziletlisidir. Namaz dinimizin bizlere tanrı’a imandan sonraki ikinci emridir. Namaz inançın alameti, kalbin nuru, ruhun kuvveti ve mü’minin miracıdır.

Magazin dünyasından biroldukça ünlü isim namaz kılıyor. Bir ihtimal çoğu insan bilmiyor fakat bu adlar ibadetlerini yerine getiriyor. Bu adlardan kimisi oyuncu kimisi de şarkıcı.

Nazmaz kılmak farz mıdır?
Namaz; belirli vakitlerde özel hareket ve okuyuşlarla yerine getirilen bir ibadettir. Kur’an-ı Kerim’de; “Namaz kıldıktan sonra, ayakta iken, otururken ve taraflarınız üzerine yatarken tanrı’ı zikredin, Emniyete kavuştuğunuzda namazı gereği şeklinde kılın. Şüphesiz ki namaz mü’minler üzerine belli vakitlerde farz kılınmıştır. (Nisa suresi: 103) “Namazlara ve orta namaza devam edin. Gönülden boyun eğerek tanrı’ın huzuruna durun.” (Bakara suresi: 238) buyurulmuştur. Beş vakit namaz Miraç gecesinde, Hicretten bir buçuk sene evvelde, Recep ayının yirmi yedinci gecesinde farz kılınmıştır.

Nazmaz kılmanın fazileti
Namaz kılanın ruhu vahdaniyet nuru ile nurlanır. Başına ihlas tacı, beline hizmet kemeri bağlanır. İşte bu hikmetlerin dünyaya geldiğu yer namazdır. Namazın kendisi iyi mi emri ilahi ile farz olmuş ise, şekli de talimi tanrısal ile farz olmuştur. Ünlüler dünyasında eskiden dini gereklilikler ayıplanırken artık rahat bir şekilde ifade edilebiliyor.

 

Necati Şaşmaz

Tolgahan Sayışman

Akın Akınözü

Almeda Abazi

Murat senedirım

Murat Gögebakan

Seren Serengil

Gökhan Özoğuz

Ivana Sert

Taner Tolga Tarlacı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu