İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri Alımı

Meslek Yüksekokulumuz, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 31. ve 33. maddeleri ile “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliği”ne göre Öğretim Görevlileri alımı yapacaktır. Başvuru için gereken belgeler, bilgiler ve sonuçlara ilişkin ayrıntılara, Meslek Yüksekokulumuzun web sayfası olan www.issb.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Başvurular, ilanın Resmi Gazete’de yayınlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde Müdürlüğümüzün İstanbul Yerleşkesi’ne (Cankurtaran Mah. Kennedy Cad. No:2 Ahırkapı Feneri Yanı Fatih/İSTANBUL) şahsen veya kargo yoluyla İnsan Kaynakları Birimine yapılacaktır.

Adaylar, “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” adlı yönetmelik kapsamında belirlenen şartları sağlamalı ve talep edilen belgeleri eksiksiz olarak tamamlamalıdır.

Başvuru Yapılacak Adayların Dikkatine

Başvuru yapacak adayların, 09.11.2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ve Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik adıyla bilinen düzenlemeye uygun olarak belirlenen şartları yerine getirmesi ve talep edilen belgeleri eksiksiz olarak hazırlaması gerekmektedir.

Adaylar, atamaların Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik tarafından düzenlenen şartlara bağlı olduğunu ve istenen belgelerin tamamlanması gerektiğini unutmamalıdır.

Gerekli Belgeler

Başvuru için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir;

  • Nüfus Cüzdanı Örneği, ön ve arka yüzünden okunaklı halde olacak.
  • YÖK formatlı güncel Özgeçmiş
  • Ayrıntılı Özgeçmiş
  • Lisans mezuniyet belgesi örneği, onaylı
  • Tezli Yüksek Lisans mezuniyet belgesi örneği, onaylı
  • Yüksek lisans eğitimini gösterir diploma veya transkriptinde, programın tezli olduğu belirtilmemişse, ilgili kadroya başvuru yapacak adayların diğer evraklarına ek olarak, öğrenim görülen üniversitesinden tezli yüksek lisans yaptıklarını gösterir resmi (onaylı) bir belge
  • Lisans ve Yüksek Lisans transkript belgesi (onaylı)
  • ALES Sonuç Belgesi
  • Adli sicil kaydını gösterir belge (e-Devlet)
  • SGK Tescil ve Dökümü / İşyeri Unvan Listesi (e-Devlet)
  • Onaylı Hizmet Belgesi, halen bir kamu kurumunda çalışmakta olanlar ile ayrılmış olanlar getirecektir.
  • Erkek adayların askerlik durumlarına ilişkin belge
  • İki adet fotoğraf (son 6 ay içinde çekilmiş)
  • Çalışma belgesi veya ders verme deneyimine ilişkin hizmet belgesi

Başvuru süresi, ilanın yayın tarihinden itibaren 15 gündür ve başvuruların şahsen yapılması gerekmektedir.

Muafiyet

Doktora veya sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış bireylerin, tıp veya diş hekimliği alanında uzmanlık eğitimini tamamlamış olanların, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak öğretim görevlilerinin ve yükseköğretim kurumlarında öğretim üyesi olmayan öğretim elemanlarının, bu yönetmelik kapsamındaki öğretim elemanı kadrolarına başvururken merkezi sınav şartı aranmaz.

Merkezi sınav şartı, bu niteliklere sahip olan kişilerin öğretim elemanı kadrolarına başvurularında gereksinim duyulan bir koşuldur. Ancak, doktora veya sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlar, tıpta veya diş hekimliğinde uzmanlık eğitimini tamamlamış olanlar, meslek yüksekokullarında belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak öğretim görevlileri ve yükseköğretim kurumlarında öğretim üyesi dışında görev yapmış veya halen görev yapanlar için bu şart aranmamaktadır.

Bu düzenleme, ilgili kişilerin eğitim ve deneyimlerini dikkate alarak, direkt olarak ilgili kadrolara başvurmalarını ve değerlendirilmelerini sağlamaktadır. Böylece, ilgili alanda uzmanlık sahibi olan ve belirli bir düzeyde bilgi ve beceriye sahip olan bireyler, merkezi sınav şartını karşılamadan öğretim elemanı kadrolarına başvurabilir ve değerlendirilebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu