DSİ Yedek Sözleşmeli Memur Alımı

DSİ (Devlet Su İşleri) tarafından yedek sözleşmeli memur alımı duyurusu yapıldı. İlgilenen adaylar, 2023 yılında gerçekleşecek olan alıma başvurabilecekler. Başvuruların internet üzerinden online olarak yapılacağı belirtildi. Adaylardan, ilgili alım pozisyonuna uygun niteliklere sahip olmaları ve gerekli belgeleri tamamlamaları isteniyor. Alımda, öncelikle KPSS puanları dikkate alınacak ve başarılı olan adaylar mülakata çağrılacak. İlgili duyuruda yer alan bilgilere göre, alım süreci titizlikle yürütülecek ve adil bir değerlendirme sağlanacak. Adaylara başarılar diliyoruz. Detaylı bilgilere DSİ resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, personel alımı için başvuruları geçtiğimiz günlerde almıştır. Yayımlanan memur alımı ilanıyla birlikte DSİ, eksikliklerini gidermek amacıyla yedek adaylardan atama yapmıştır. Avukat adayları için başvuruların alındığı günlerde, istenen belgeler hakkında bir duyuru yapılmıştır. Bu duyuruya göre belgelerin iletilen teslim tarihine kadar gönderilmesi gerekmektedir.

Yedek Aday Ataması

DSİ, avukat alımı için başvuruların bazı sebeplerden dolayı yetersiz olması nedeniyle yedek aday ataması yapacak. Yedek aday ataması kapsamında 6 kişi seçilecektir. Avukat pozisyonunda yedek aday olmak isteyen adaylar, istenilen belgeleri teslim etmek zorunda kalacaklar. Başvuruların yetersiz olmasından dolayı DSİ, yedek adaylara bir şans sunmaktadır. Yedek adaylar, gereken belgeleri teslim ederek başvurularını tamamlamak durumundadırlar. Bu şekilde, yedek adaylar arasından yeni adaylar seçilebilecektir. DSİ’nin bu yaklaşımı, adil bir süreci sağlamayı amaçlamaktadır.

Yedek listeden Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne yerleşen adaylar, 14.06.2023 tarihi mesai bitimine kadar aşağıda belirtilen belgeleri içeren bir dilekçeyle birlikte ya Genel Müdürlüğün Personel Dairesi Başkanlığı’na ya da en yakın Bölge Müdürlüğü’ne elden ya da posta yoluyla teslim etmelidir.

Yerleşen adaylar, 14.06.2023 tarihine kadar aşağıdaki belgeleri içeren bir dilekçeyle birlikte, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığı’na veya kendilerine en yakın Bölge Müdürlüğü’ne elden veya posta yoluyla teslim etmelidir.

Yedek listeden Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne yerleşen adaylar, 14.06.2023 tarihine kadar şu belgeleri içeren bir dilekçe ekinde, Genel Müdürlüğümüzün Personel Dairesi Başkanlığı’na veya kendilerine en yakın Bölge Müdürlüklerimize elden veya posta yoluyla ulaştırmalıdır.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne yedek listeden yerleşen adaylar, 14.06.2023 tarihine kadar aşağıdaki belgeleri içeren bir dilekçeyle birlikte, Genel Müdürlüğümüzün Personel Dairesi Başkanlığı’na veya kendilerine en yakın Bölge Müdürlüklerimize elden veya posta yoluyla başvurmalıdır.

Gerekli Olan Belgeler

Diploma (Aslı, Noter Tasdikli veya Fakülte Onaylı Sureti ya da e-Devlet çıktısı) ile birlikte sunulmalıdır. Avukatlık Ruhsatnamesi gerekmektedir. Nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartının fotokopisi sunulmalıdır. İkametgâh belgesi (e-Devlet çıktısı alınabilir) gereklidir. Adli sicil kaydı (e-Devlet çıktısı alınabilir) istenmektedir. Seyahate ve arazide çalışmaya elverişli olduğunu gösterir sağlık raporu sunulmalıdır.

Askerlik durum belgesi (Aslı veya noter tasdikli sureti e-Devlet çıktısı alacaklar için; belgelerinde sevk ve terhis tarihlerinin yazıyor olması gerekmektedir) gereklidir. Kamu Personeli Seçme Sınavı Yerleştirme Sonuç Belgesi (İnternet Çıktısı) istenmektedir. 2 adet vesikalık fotoğraf sunulmalıdır.

DSİ Yeni İşçi Alımı Yapacak

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, İŞKUR aracılığıyla işçi alım faaliyetlerine devam ederken, yeni sözleşmeli personel ve memur alımlarının da yakın zamanda gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu ilanlardan haberdar olmak için, İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek veya İnstagram’dan takip ederek güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, kadrosunu güçlendirmek ve nitelikli personellerle çalışmaya devam etmek amacıyla alım süreçlerini aktif bir şekilde yürütmektedir. İş arayanlar için önemli bir fırsat olan bu ilanları kaçırmamak için belirtilen yöntemleri kullanmanız önerilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu