Doğal İnsülin Bulundu

Ekşi tadıyla yiyeceklere ve salatalara lezzet veren sumağın beden sağlığına olağanüstü yararları vardır

Ekşi tadıyla yiyeceklere ve salatalara lezzet veren sumağın beden sağlığına olağanüstü yararları vardır. Sizler amacıyla duyunca inanamayacağınız sumağın yararlarını ve iyi geldiği hastalıkları araştırdık. İşte sumak suyunun yararları…

Yabani otlar içinde konumunu alan sumak meyvesi toplanır ve kurutularak toz durumuna getirildikten sonra baharat olarak kullanılır.

Hemen anında her toprakta yetişen bu otun toplamda 150 türü bulunmaktadır. Yalnızca iki çeşidi zehirsizdir. Ekşi tada sahip sumak, limonun olmadığı günlerde seçenek olarak kullanılır. Meydana getirilen araştırmalarda limon gibi sumağın da antioksidan özelliği bulunmuş olduğu gözlemlenmiştir. Aynı vakitte eksperler üst solunum yolu hastalıklarında ilaç kullanmadan sumak suyu ile tedavi olunabileceğini vurguluyor.

İŞTE SUMAK SUYUNUN İNANILMAZ FAYDALARI

– Sumak suyu, sindirimi düzenlemiş olduğu amacıyla zayıflamak içersinde kullanabilirsiniz.

– Antioksidan tesirleri vasıtası ile üst solunum yolları hastalıklarında aniden ortaya gelen yüksek ateşi düşürerek beyin sağlığını korur.

– Hafta da bir bardak tüketilen sumak suyu, sinir sisteminde deforme olmuş hücrelerin seviyesinı azaltarak sıhhatli hücrelerin yükselmesine destek sunar. Bitkinlik, gerilim ve depresyon gibi rahatsızlıkların yaşanma tehlikesini de azaltır.

– gıda zehirlenmesi esnasında sumak baharatını kaynatıp bir bardak içmeniz yararlı olacaktır. Hem midenizi hemde bağlarırsaklarınızı temizleyerek idrar ve dışkılamayla zehirlenmeye namacıyla olan zararlı bakterileri bedentan atar.

– Kandaki insülin seviyesinı dengeler. Bu özelliği vasıtası ile diyabet ve yüksek gerilim hastalarının tüketmesi lüzumen gıdalar arasındadır.
– Aynı vakitte gün içersinde yarım çay bardağı tükettiğiniz sumak suyu hazımsızlık ve şişkinliği de önler.

– İştahsızlık meseleu yaşam sürdüren çocuğunuza sumak suyundan ayda bir kere içirmeniz de yarar vardır. Hem çocuğunuzun gövde direncini artırır hem de iştahını açarak daha sağlıklı beslenmesine destek verir.

SUYUNDAN ELDE EDİLEN DİĞER YÖNTEMLER
– Sumak, genelde tırnak altlarında meydana gelen dolamanın iyileşmesi amacıyla de sarfedilen natural tedavi yöntemlerinden biridir. Kaynayan sumak suyunun amacıylae sirke ve bal koyarak iyice kaynatın. Bu karışımı bir gün beklettikten sonrasında dolamanın üstüne sürünüz.

– Hücreleri yenileyici özelliği vasıtası ile cilde ve saça da yararı vardır. Kaynatılmış sumak suyunu tonik olarak kullanabilirsiniz. Sabah akşam derli toplu olarak kullandığınız bu su hem sivilce ve akne oluşumunu engeller bununla beraber yaşlanmayı geciktirir.

Ağızda ortaya gelen aft yaralarını 1 saatte yaşamış teknikte başrolde sumak vardır. İşte ağızdaki aftlardan kurtulmanın en natural yöntemi…

Malzemeler

1 yiyecek kaşığı sumak

1 bardak su

HAZIRLANIŞI

Bir kabın içine vermiş bulunduğumuz iki malzemeyi koyun ve kaynatın. Arkasından gargara yaparak diş etlerinize de ağızdaki aft yaralarına da yararlı olan bir karışımı elde edebilirsiniz.

Tek yapmanız lüzumen şey, sumak ile hazırlayacağınız kaynamış suyu gargara gerçekleştirmek olacaktır.

Sumak çayı iyi mi olur, sumak çayı iyi mi yapılır?

Kronik faranjit ya da süreğen öksürüğünüz var ise ve bir türlü kurtulamıyorsanız ilk kullanımdan itibaren rahatlayabileceğiniz güçlü bir antioksidan ve C vitamini deposu olan sumağın çay durumunu mutlaka denemelisiniz.Hazırlaması son derece kolay ve kolay olmasından herkes rahatça uygulayabilir.

Sumağın tek başına saymakla bitmeyen yararları bulunmaktadır. çoğu zaman antimikrobiyal ve antiviral tesirleri sayesince boğaz ağrısı, yanması gibi şikayetleriniz varsa resimdeki şeklinde bir çay bardağına 1 tatlı kaşığı öğütülmüş yahut tane sumaktan (siz mümkünysa adet sumak tercih edin ) koyup üstüne kaynar suyu dökün ve 5 dakika demlemeye bırakın.

1-2 damla kekik yağı da (şart değil) 5 dakikalık demleme sonucunda ek edilip tüketilebilir, sumakla beraber son aşama yararlıdırlar. Fakat sumak çayında dibe çöken posayı tüketmiyoruz. Ekşiliği (malik asitten dolayı) çok olmasından extra limon koymaya lüzum olmayabilir.

Hazzını sevmezseniz demleme ardından tüketim evveli az oran bal ile tatlandırabilirsiniz. Öksürük-faranjiti olan ya da boğazca yanması olanlar ilk yudumlarda birkaç defa gargara yaparak boğazcaı temizledikten sonrasında kalanı afiyetle içebilir. Herhangibir şikayetiniz yoksa hergün hergün tüketmeyip arada kürler durumunda az oranlarda içebilirsiniz.

Bahsi geride bıraktığımız şikâyetleri olanlar ise 3-5 gün hergün tek seferlik dozda tüketebilir. Uyarı: Hazır satılan öğütülmüş sumaklara koruyucu hedefli fazladan tuz seviyesi katıldığından tuz kısıtlaması olanlar hekim denetimünde kullanabilir. Normal tane sumakta %0.2 olan tuz; öğütülmüşlerde %3 -%6 arasındadır. Tercihiniz mümkünysa tane sumak olsun. Yine sumakta olan güçlü bir alerjen (urushiols) tüketim sırasında mesele çıkarırsa kullanmayın.

Bir seçenek tıp yöntemini uygulamadan evvelce rastgele bir yan tesir ve alerjiye karşı hekiminize danışınız.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu