Bu bölgelerde yaşayanlar Bu tarihe dikkat

Kış tam anlamıyla yaklaşıyor.

Kış tam anlamıyla yaklaşıyor. Meteoroloji, 11 Ekim 2023 tarihine dair il il hava durumu tahminlerini paylaştı ve İstanbul dahil olmak üzere sağanak yağış beklenen illeri açıkladı. Bugün için güçlü sağanak yağışlar ve fırtına uyarması yapılırken, 20 Ekim geçmişine dikkat çeken uzmanlar, Marmara bölgesine kar yağışı gelebileceğini belirtiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün hava durumu hakkında data verdi ve sağanak yağış beklenen illeri açıkladı. Türkiye’nin şimal kesimi ve Doğu Anadolu’nun biroldukça bölgesinde gün içerisinde sağanak yağışlar planlanıyor. Ek olarak, sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyredecek. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten ise 20 Ekim’i işaret ederek, “Marmara bölgesine kar yağışı gelebileceğini” belirtti.

14 EKİM 2023 HAVA NASIL OLACAK?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere gore; Marmara’nın kuzeydoğusu, Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunun sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde (1800 metre) karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Sinop çevreleri ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise yer yer güçlü olması planlanıyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güneyi, İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun batısında pus ve yer yer sis umut ediliyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNDE
Hava sıcaklıklarının bugün kıyı kesimlerde mevsim normalleri yöreında, iç kesimlerde normallerinin 2-4 aşama altında gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzey, kuzeydoğu; Doğu Anadolu’nun doğusunda batı, güneybatı yönlerden hafif, bazen orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları, Marmara ve kuzey Ege’de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün hava durumu hakkında informasyon verdi ve sağanak yağış beklenen illeri açıkladı. Türkiye’nin şimal kesimi ve Doğu Anadolu’nun biroldukça bölgesinde gün içerisinde sağanak yağışlar umut ediliyor. Ek olarak, sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyredecek. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten ise 20 Ekim’i işaret ederek, “Marmara bölgesine kar yağışı gelebileceğini” belirtti.

“20 EKİM’DE KIŞ TAM MANASIYLA GELEBİLİR”
toplumsal medya hesabından hava durumuna dair yaptığı tahminlerle büyük bir takipçi kitlesine ulaşan Kerem Ökten, Marmara’ya önümüzdeki günlerde kar yağabileceği müjdesini verdi.

Paylaşımında “20 Ekim itibariyle Türkiye’ye tam mânâsıyla kış gelebilir” diyen Ökten, “Modeller ısrar etmeye başladı. Yalnız ne kadar batılı veya doğyüce olacağı belli değil. Uygun sinoptik’te gelirse; Marmara da bile bir çok yerde örtülük kar yapabilir…” ifadelerini kullandı.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu