Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Alımı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, akademik kadrosunu güçlendirmek amacıyla öğretim üyesi alımı yapılacağını duyurdu.  Araştırma ve öğretme faaliyetlerine katkı sağlamayı hedefleyen Üniversitemiz, akademik mükemmeliyeti ve öğrenci odaklı yaklaşımıyla tanınmaktadır. Bu nedenle, yetenekli, vizyon sahibi ve alanında başarılı öğretim üyeleriyle çalışmayı amaçlamaktayız. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 20 Haziran 2023 tarihine kadar 4 öğretim üyesi alımı yapacaktır.

Başvuru Şartları

Üniversitemiz, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile kendi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi hükümlerine uygun olarak öğretim üyesi alımı yapacaktır.

Tüm adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. Başvurular şahsen yapılmalıdır. Kargo, posta vb. yöntemlerle yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Adaylar, ilan edilen kadrolardan sadece bir tanesine başvuruda bulunabilirler.

Doçent kadrosuna profesör unvanını almış olanlar ile doktor öğretim üyesi kadrosuna profesör ve doçent unvanını almış olanlar başvuruda bulunamazlar. Başvurular, eksiksiz evrakla ve Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi’ne uygun olarak hazırlanmış dosya ile yapılmalıdır.

Yukarıdaki şartlara uygun olmayan veya eksik evrakla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru yaparken, ilgili kanun maddesinde belirtilen şartları dikkate alarak başvurunuzu hazırlamanız önemlidir. Üniversitemiz tarafından açılan kadro ilanlarına başvurarak atanmaya hak kazanan personele, diğer kamu kurumlarında çalışırken olduğu gibi kurumumuzca sürekli görev yolluğu ödemesi yapılmayacaktır.

Başvuru yapan adayların koşullarının uygun olmadığının sonradan anlaşılması halinde atamaları yapılmayacak ve ataması yapılmış olanlar ise iptal edilecektir. İdarenin uygun görmesi halinde her aşamada ilanın tamamı veya bir bölümü iptal edilebilir. Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Formu ilgili kadro için hem Word hem de PDF olarak hazırlanacaktır.

Word formatında, yayınların puanlama kısımları açıklamalı olarak belirtilecek ve yayın dosyasında bu puanlamaya dair etiketlemeler yapılacaktır. Tıp Fakültesi ilanlarında Özel Şartlar alanında istenilmesi halinde eğitim ve tecrübe durumlarının belgelendirilmesi gerekmektedir.

Başvuru Belgeleri

Müracaat formu, diplomaların orijinal belgelerini yanlarında getiren adaylar, başvurulan birim tarafından onaylanarak asıl gibi kabul edilecektir. Ancak yurt dışından alınan doktora belgesinin kabul edilebilmesi için Üniversitelerarası Kurul tarafından denkliği onaylanmış olması gerekmektedir. Adaylar, e-Devlet üzerinden alınan karekodlu belgeleriyle başvuru yapabilirler.

Erkek adaylar için askerlik durum belgesi (e-Devlet’ten alınabilir.) (Askerlik hizmetini Er/Erbaş/Yedek Subay olarak yapmış olanların Askerlik başlama ve bitiş tarihlerini gösterir Terhis Belgesi.)

Bu belge, erkek adayların askerlik durumunu doğrulamak için gereklidir. Adayın askerlik hizmetini tamamladığını veya askerlikle ilgili bir durumu olduğunu gösteren bir belgedir. Bu belge, e-Devlet üzerinden alınabilir. Askerlik hizmetini er, erbaş, yedek subay olarak yapmış olan adayların ise Terhis Belgesi’nde askerlik başlama ve bitiş tarihleri yer alır. Adaylar bu belgeyi başvuru sürecinde sunarak askerlik durumlarını kanıtlamış olurlar.

Atanma Formu, Profesörlük, Doçentlik ve Doktor Öğretim Üyeliğine atanacak adayların, ilgili pozisyon için kabul edilmeleri durumunda doldurdukları bir belgedir. Bu form, adayın kişisel bilgilerini, eğitim geçmişini, akademik çalışmalarını ve deneyimlerini içermektedir. Aday, formda kendi başarılarını ve niteliklerini vurgulamalıdır. Atanma formu, akademik kariyerlerinde önemli bir adımdır ve adayların niteliklerini ve uygunluğunu göstermek amacıyla kullanılır.

Bu form, başvurunun kabul edilmesinde ve atanma sürecinde önemli bir belge olarak değerlendirilir. Adaylar, atanma formunu doldururken özgeçmişlerindeki bilgileri kullanmalı ve akademik başarılarını ve deneyimlerini etkileyici bir şekilde ifade etmelidir.

Dosya Hazırlamada Dikkat Edilecekler

Doktor, Öğretim Üyesi ve Doçent kadrosu başvurusu için Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin Öğretim Üyesi/Elemanı Kadrolarına Atama, Yükseltme ve Sözleşme Yenilemede Kullanılacak Dosya Hazırlama Yönergesi’ne uygun şekilde aşağıdaki belgeleri içeren 1 takım fiziki dosya ve aynı içeriğe sahip 4 takım (CD/DVD/USB) elektronik ortamda düzenlenmiş dosya hazırlamanız gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu