B Sınıfı Ehliyeti Olanlar Dikkat! Belediye Memur Alımları İçin 60 KPSS Puanı Şartı Arayacak

Çorum İskilip Belediyesi tarafından yeni bir ilan yayımlandığı ve belediye bünyesinde memur alımının gerçekleştirileceği bilgisine ulaşıldı. Bu alıma başvurmak isteyen adayların ilgili şartları taşıması gerekmektedir. Detaylı bilgiler, belediye resmi web sitesi veya ilan panosunda yer alabilir. Adaylar, başvuru süresi ve gerekli belgeler hakkında ilan metninde yer alan bilgilere başvurarak daha fazla bilgi edinebilirler.

4 Haziran tarihli Resmi Gazete ilanlarına göre Çorum İskilip Belediyesi, ilk defa atanmak üzere memur alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Başvurular için gereken şartlar ve başvuru süreci hakkında bilgilendirme yapıldı. İlgilenen adaylar, başvurularını yapabilmek için belirlenen şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Adaylardan genellikle, ilgili alanda lisans eğitimi veya denkliği olan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı, 18 yaşını doldurmuş olma şartı, kamu haklarından mahrum bulunmama, askerlik hizmetini tamamlama veya tecil ettirme şartları aranmaktadır.

Başvuruların nasıl yapılabileceği ve gereken belgelerin neler olduğu konusunda detaylı bilgi, resmi internet sitesi üzerinden veya ilan metninde yer alan iletişim bilgilerinden alınabilir. Adaylar, başvuru süresi içinde gerekli belgeleri tamamlayarak ilgili belediyeye başvuruda bulunmalıdır. İş başvurusu yapmak isteyen adayların ilan tarihlerini ve süresini dikkate almaları önemlidir.

Genel Başvuru Şartları

Türk vatandaşlığına başvurma hakkına sahip olmak. Bu genellikle doğum, evlilik veya Türk vatandaşı bir ebeveynin olması gibi durumlarda gerçekleşir. Kamu haklarından mahrum olmamak. Yani hükümlü veya tutuklu olmamak, kamu hizmetine girecek engellerin bulunmaması gerekmektedir. Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olmamak veya devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Bu suçlardan mahkum olmuş olsanız bile, Türk Ceza Kanunu’nda belirtilen süreler geçse bile Türk vatandaşı olamazsınız. Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak ya da askerlik çağına gelmişse muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engel bulunmamak. İlgili ilan edilen kadro için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak. Bu, özel bir meslek veya pozisyon için gereken özellikleri içerebilir.

Özel Şartlar Nelerdir?

İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2022 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmiş olmak ve alım yapılacak unvanın karşısında belirtilen puan türlerinden asgari KPSS puanını almış olmak gerekmektedir.

Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak şartı aranmaktadır. Yani adayın önceki kamu görevinden disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olması gerekmektedir.

13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun hükümlerince verilen tabloda belirtilen niteliklere sahip olmak gerekmektedir. Bu nitelikler arasında en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak da yer almaktadır.

Başvurular Gelecek Ay Alınmaya Başlayacak

Yukarıda belirtilen başvuru şartlarını sağlayan kişiler, İskilip Belediye Başkanlığı’na başvurularını 17 Temmuz 2023 ile 19 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapabilirler. Başvuru süreci başladığında, başvuru sahiplerinin işlemlerini tamamlamak için İskilip Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekmektedir. Adresleri Yenicami Mahallesi Çorum 1. Sokak No:2/4 İskilip/ÇORUM şeklindedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu