13 ilimiz hazır olsun

Türkiye’nin bazı bölgeleri yoğun yağışlar alırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü hazırlık olunuz diyerek açıklama yaptı!

Türkiye’nin bazı bölgeleri yoğun yağışlar alırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü hazırlık olunuz diyerek açıklama yaptı! 13 ilimizin risk altında olduğunu duyurdu. Kuvvetli yağışlarla beraber yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında güçlü rüzgar, ulaşımda aksamalar şeklinde olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. İ’şte riskli illerimiz…Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Düzce, Osmaniye ve Siirt çevrelerinde yer yer güçlü (21-50 kilogram/m2), Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde çok güçlü ve şiddetli olması beklendiğinden güçlü yağışlarla birlikte yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, senedirım, yağış anında güçlü rüzgar, ulaşımda aksamalar benzer biçimde olumsuzluklara karşı dikkatli ve önlemli olunmalıdır. Rüzgarın Doğu Anadolu’nun doğusunda (Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak) batı ve güneybatı yönlerden güçlü rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, yüksekler başta olmak üzere kısa süreli 70 – 80 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler benzer biçimde olumsuzluklara karşı dikkatli ve önlemli olunmalıdır.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü; Diyarbakır, Siirt, Batman, Şırnak ve Mardin için sağanak yağış uyarmasında bulunmuş oldu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü’nden meydana getirilen açıklamaya nazaran, salı günü beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışların sabah saatlerinden itibaren Siirt, Batman ve Şırnak çevreleri ile Diyarbakır’ın (Kulp ve Silvan) ve Mardin’in (Midyat, Ömerli, Dargeçit, Nusaybin ve Savur’un) doğusunda yerel olarak güçlü olacağının tahmin edildiği açıklandı. Açıklamada; ani sel, su baskını, senedirım, ani güçlü rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, güçlü yağışların çarşamba sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesinin beklendiği bildirildi. Hemen hemen okulların tatil olduğuna dair bir açıklama ulusal Eğitim Bakanlığı’ndan gelmedi. Geldiği takdirde haberimizi güncelleyeceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu